Sveiki atvykę į ketaus.lt — ketaus indų internetinė parduotuvė

Uzbekiška malta kalendra, 200g

5.99 

Uzbekiška malta kalendra, 200g

Sudedamosios dalys:

Uzbekiška malta kalendra, 200g

PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ

Naudojimas:

  • Naudojimas –  plovui,
  • Ryžių, avinžirnių patiekalams,
  • Vištienos ir avienos patiekalams

    Produktas atitinka Halal reikalavimus ir turi HALAL sertifikatą.

     

Kilmės šalisUzbekistanas

—————-

Zira pasaulyje

Azijos ir Šiaurės Afrikos kraštuose be kumino (ziros) sunkiai įsivaizduojamas bet koks mėsos, ryžių, daržovių patiekalas, sūris ar padažas – jis čia nededamas tikriausiai tik į desertus! Kuminas naudojamas ir Lotynų Amerikos virtuvėje, įprastas net Viduržemio jūros regione (Prancūzijoje yra su kuminu kepamos duonos rūšis). Indiškoje virtuvėje dedamas į daugelį prieskonių mišinių, karius, derinamas su aitriosiomis paprikomis.

—————-

Daugiau informacijos apie zirą (kuminą):

Turime

Produkto kodas: spice1342 Kategorijos: , Žymos: ,
Prekės aprašymas

Uzbekiška malta kalendra, 200g

Naudojimas:

  • Mėsai,
  • Vištienos ir avienos patiekalams.
  • Maltos kalendros sėklos labai vertinamos troškiniuose ir padažuose, nes gerai sutirština dėka plaušinio luobo.
  • Kalendra vertinama tų, kas negali valgyti aštriai. Ji harmonizuoja ir gardina daugelį patiekalų. Naudojama gaminant picas, ankštinių valgius, sriubas, padažus, troškinius, taip pat marinavimui.

    Produktas atitinka Halal reikalavimus ir turi HALAL sertifikatą.

     

Kilmės šalisUzbekistanas

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

—————

Daugiau:

Kalendra – Coriandum sativum – tai salierinių šeimos vienmetis augalas, kurio sėklos (gali būti ir maltos) bei lapeliai naudojami kaip prieskonis. Kilusi iš pietvakarių Europos ir Viduržemio jūros regiono. Augalas stačiais viršuje šakotais stiebais (apie 50 cm) ir suskaldytais į daugelį siaurų skiltelių lapais. Smulkūs balti ar rožiniai žiedai susitelkę skėteliais. Sunokę vaisiai gelsvai rudi, saldžiai aštraus skonio, stipraus savito kvapo. Nesunokusios sėklos ir vaisiai yra nemalonaus kvapo.

Kalendros istorija siekia neatmenamus laikus. Ją augino Persijoje dar prieš 3000 metų ir naudojo Babilono kabantiems sodams aromatizuoti. Kalendra minima net Biblijoje, kur dangaus mana minima „kaip kalendros sėklos, tik baltos“. Kalendra ilgainiui vis populiarėjo – ją naudojo ir kaip prieskonį, ir kaip vaistą. Iki šiol kalendra naudojama Indijoje kaip tonizuojantis ir kosulį gydantis vaistas. Kalendra dar žinoma pavadinimu „kinza“ arba kinietiška petražolė, dėl savo panašumo į šį augalą. Armėnijoje šis augalas dar vadinamas kindzėr, Gruzijoje — kindzis, Azerbaidžane — kišnitas.

Viduramžiais kiniečiai tikėjo, kad kalendra gali padaryti žmogų nemirtingą. Senovės egiptiečiai dėdavo kalendos į faraonų kapus, o Pietryčių Azijoje kalendra garsėjo kaip jausmus žadinantis augalas. Kalendra be viso to puikiai kelia apetitą.

Mums įprasti kalendros žirneliai – tai tik dalis šio nepaprasto augalo. Kalendra yra tos pačios šeimos augalas, kaip ir mums įprasta petražolė, tačiau kalendros lapai blyškesni, labiau banguoti, ir skonis jų bei aromatas visiškai kitoks.

Šviežia ir džiovinta kalendra sutinkama Šiaurės Amerikos, Meksikos, Šiaurės Afrikos, Indijos ir Pietryčių Azijos, Kaukazo šalių virtuvėse, o taip pat tarnauja vienu iš pagrindinių garsių prieskonių mišinių ingredientų, tokių kaip curry, čili, garam masala ir berber.

Rytų šalyse, ypač indų virtuvėje be kalendros sunkiai įsivaizduojamas valgio gaminimas.

Papildoma informacija